torsdag 20 januari 2011

Bananchoklad.

En förmiddag ville Lucas göra bananchoklad.
-Jaha sa jag, hur gör man det då?
- Man har en banan och choklad sedan har man det i ugnen, svarade han. Det var på bolibompa.
- Ok, jag letar på klippet på bolibompa så tittar ni och så gör vi det sedan, sa jag.
Killarna tittade och rapporterade.
Under tiden tog jag fram två bananer och choklad.
Killarna kom ut i köket och berättade:
- Man skär i bananen.
- Jaha, gör det då, svarade jag.
Killarna skar.
- Sedan har man i choklad, nötter eller strössel.
- Här är chokladen, sa jag.
- De är förstora, vi måste hacka dem, sa Lucas.
Fram med knivar och skärbräda.

Och strössel såklart.
När allt var i skulle man ha folie runt och in i ugnen i 200 grader i 10 minuter. De hade lyssnat noga.

Sagt och gjort. Efter 10 minuter var det dags att äta. Elliot tyckte det var jätte gott, Lucas ville inte ha den varm:) Så han åt inte.

Men kul var det att se dem.

1 kommentar:

  1. Matlagningsgenen gör sig redan påminnd! I like.

    SvaraRadera